Dettori interjú – I. rész

A TRC csapata pár éve készített egy óriási interjút a világsztár zsokéval.

Frankie Dettori-t ünnepeljük a héten, így elengedhetetlen, hogy közvetve, de őt magát is megszólítsuk. Az olasz hírneve nem ismeri a lóversenyzés határait, és négy évtizede színesíti a királyok sportjának palettáját. Majd’ minden valamire való turf futamot megnyert már karrierje során, mely során sokszor találta magát fenn és lenn – jelenleg meg épp rakétával tört további magasságokba, ki tudja hová…

Kanadától Hongkongig, a Breeder’s Cup-tól Ausztráliáig, mindenhol megfordult már, ahol kicsit is adnak lóversenyzésre az országok. Repülőgépbaleset, drogbotrány, szakítás a Godolphin-nal: semmi sem tudta ledönteni a lábáról a lovasok királyát. Lássuk, mit gondol ő: interjú következik a Thoroughbred Racing Commentary stábjától.

TRC: Nem semmi karriert jegyezhetsz magadnak. Ki van rá a legnagyobb hatással?

FD: Minden bizonnyal az apám. Tizenhárom alkalommal volt bajnok zsoké Olaszországban, és mikor épp cseperedtem, a legjobb formájában láthattam. Hat vagy hét éves lehettem, mikor Carlo d’Alessio-nak lovagolt, aki Olaszország Mohammed Sejkje volt akkoriban, és egyszerűen uralták a pályát. Apám jó lovakat lovagolt, napi három-négy versenyt húzott be.

Követtem a karrierjét, és láttam, hogy villában él, Mercedes állt a felhajtón, és arra gondoltam: én is ezt akarom csinálni. Az első szerelmem a futball volt. Hét-nyolcévesen okés voltam, de tízéves koromra már mindenki legalább egy fejjel magasabb volt nálam, így gyorsan letértem a labdákról.

Frankie és az apja, Gianfranco Dettroi.

TRC: Számtalan fenn és lenn volt a karrieredben. Melyek a legfontosabb csúcspontok?

FD: Kétség nélkül a hét győzelem egy nap alatt Ascot-ban. Az sosem sikerülne újra senki őrült álmában, még az enyémben sem. 15 évembe került, hogy Derby-t nyerjek, így az is különleges volt, mikor összejött (…), de az a hetes mindent felülmúl. Gyakorlatilag megváltoztatta az életem.

TRC: És mélypontok?

FD: A repülőgép baleset (2000-ben Newmarket-ben, mikor a pilóta meg is halt – szerk.) mindenképp a mélység legalja volt. A Godolphin-nal történt szakítás szintén mélypont volt. 20 évig lovagoltam nekik, és sosem gondoltam volna, hogy így fog véget érni. Egy trénerből kettő lett, mellém is került még egy zsoké (majd még egy -a szerk.), és az egész egyre bonyolultabbá vált. A végén már úgy éreztem nincs választásom. Mint egy válás, olyan volt, senkinek se kedvezett igazán.

TRC: Rövidesen az után, hogy a kapcsolat megszakadt, Sheikh Joaan Al Thani-hoz szerződtél lovagolni. Milyen közös céljaitok voltak?

FD: A sejk fiatal volt, új a játékban, nagyon ambiciózus, így mindannyiunknak keményen kellett dolgozni, hogy boldoggá tegyük. (…) Ezzel együtt új motivációt, tiszta lapot is kaptam, és egy teret, hogy tovább adjam a tudásom. Élvezem. Minden álmom felülmúlja, hogy mit értünk el együtt.

Dettori, The Wow Signal és Sheikh Joaan

TRC: A munka pont jókor jött, hiszen épp letöltötted a hat hónapos eltiltásod, miután pozitív lett a drogteszted Franciaországban. Az első pár hónap visszarázódni nem volt könnyű ugye?

FD: Hogy őszinte legyek, sokkal nehezebb volt visszatérni, mint gondoltam. Sok tréner és futtató saját zsokékkal dolgozik, így nagyon küzdöttem azért, hogy egy valamire való szabad lovat találjak. A teljes igazság az, hogy akkor nagyon közel álltam ahhoz, hogy szögre akasszam a csizmát. Mígnem Joaan Sejk nem lépett velem kapcsolatba, nem láttam a folytatás értelmét. Nem kaptam olyan lovat, amivel esélyem volt nyerni, de be kellett látnom a helyzetem.

50 lovaglás után se volt nyerőm, és a sajtó is egy púp volt a hátamon. Nem mintha elveszettem volna a tüzet, csak eleve esélytelenek voltak a lovaglásaim. (…) Mikor a Joaan Sejk csapatához csatlakoztam, az még nagyon kicsi volt: 10 ló volt Angliában, 40 pedig Franciaországban tréningben, de apámmal is megbeszéltem a dolgot. Azt mondta, 50 jó ló jobb, mint a semmi, így nyélbe ütöttük az üzletet. Persze azóta nagyobb a bázis, és sosem gondoltam volna az elején, hogy így feltör.

Holnap folytatjuk!

Képek: The Winners Enclousure; Frankie Dettori Twitter; Dan Abraham (RacingFotos)