Családi siker

A Melbourne Cup-on ugyan túl vagyunk, de az ausztrálok nem szívesen vetnének még véget a karneválnak.

Pénteken ismét megteltek a lelátók Flemingtonban. Kalapokban, gyönyörű hölgyekben és természetesen parádés négylábúakban nem volt hiány, hiszen 3 nappal “A Kupa” után a legjobb hároméves kancák kerültek fókuszba.

Az ünnepi versenynap csúcsa a  2500 méteres, 1 millió dollárral dotált Oaks egy unokatestvér párosnak hozott kiemelkedő sikert.

Aristia (Lonhro) legutóbb a 2000 méteres Wakeful Stakesben 3/4 hosszal nyerte a felkészítőt és mivel a riválisok többsége nem futott korábban ilyen hosszú távra, már a futam előtt őt favorizáltuk, amit a kanca realizált is a pályán. Őt egyébként a Mathew Ellerton & Simon Zahra (unokatestvér) trénerpáros készíti, de az eredmény futtatói szempontból is egy sikersztori. A First Light Racing vásárolta a lovat anno 80 ezer dollárért, amely most a nagy futtatók sorába emelte mind a 36 tulajdonosát.

“Egy álom vált valóra, hogy együtt meg tudtuk csinálni” – nyilatkozta Zahra. “Néhány lóval érkeztek hozzánk, aztán egyszer csak felszálltak, most pedig nyertünk egy Group1-et.”

És hol máshol lenne igazán fantasztikus megszerezni a mágikus elsőt, mint a Melbourne Cup Festival-on – ami nem mellesleg holnap folytatódik…

Kép: racenet