Címvédés Hanshinban

Orfevre lánya alaposan ránk cáfolt.

Idei formái alapján szinte kizártnak véltük előzetesen a győzelmét, de Christophe-Patrice Lemaire kabinetlovaglásával, Lucky Lilac megvédte címét a 45. Queen Elizabeth II Cupban. A helyi lapokban legtöbbször csak a Masterpiece, azaz mestermű kifejezést biggyesztik a francia fiú neve elé

Az egyenesbe még a szürke, Normcore hozta magabiztosan a mezőnyt, de ott hamarosan mellé zárkózott a későbbi győztes. Lemaire talán pályafutása legnehezebb utolsó 700 méterét tette meg, hiszen a nagytestű kancát komoly támadások érték, de sikerült kivédenie a két Deep Impact ivadék, nevezetesen Salacia és Loves Only You rohamát.

Ezzel ő lett a verseny negyedik duplázója (Snow Fairy az egyik 2010-11-ből), de az első, aki három Gr 1-es versenyt tudott nyerni ezen a pályán.

A győztes mesternek, Mikio Matsunagának ez pályafutása hatodik, míg a zsokénak, 33. Gr1-es sikere, utóbbinak ráadásul ez az 1300. győzelme Japánban.

Lemaire szavai: “A legkülső startbox aggodalomra adott okot, de  ennek ellenére zavartalanul versenyezhettünk. Nagyon figyelt végig, és a finisben be is mutatta a szokásos gyorsulását. A frontban mentünk ugyan, de a végéig jól kitartott. Erős ló. Kétéves kora óta, mióta a legfelső szinten versenyez, bíztam benne.

A pályafutása során több, mint 7,2 millió dollárt nyert ötéves kancának meg nem erősített hírek szerint ez volt az utolsó versenye.

Annak ellenére, hogy a versenyt zárt kapuk és mindössze 2,511 személy jelenlétében futották, a fogadási forgalom 23,423,658,200 yen, azaz 67 és fél milliárd forint volt!

Holnap is tartsanak velünk, hiszen a világ legjobb női zsokéját fogjuk ünnepelni.

Kép: JRA