Chris Waller a halhatatlanok között I.

Az ötödik kontinens vezető trénere szülőhazájában, Új-Zélandon bekerül a Hall Of Fame halhatatlanjai közé.

Februárban új tagokkal bővül az új-zélandi Hírességek arcképcsarnoka, többek között Murray Baker-rel, Sir Woolf Fisher-rel és Tod Hewitt-tel, a szerkesztőség körében (is) kiemelkedő jelentőséggel bír Winx és további extraklasszisok trénere, Chris Waller beválasztása, így, amíg a csodaló visszatérésére készül, megragadnánk az alkalmat, hogy felkészítőjét is részletesen bemutassuk Önöknek.

Hugh Bowman-nel, Winx állandó lovasával 

Foxton-ban, Új-Zélandon nevelkedett. Édesapja tejtermelő farmer volt, ő pedig kezdetben Paddy Busuttin istállójában lovászkodott, és mikor 2000-ben Ausztráliába költözött gyermekkori kedvesével, két lejárt hitelkártyával, készpénz nélkül és néhány üres boksszal, mindez, ami ma midennapjait teszi ki, még csak kósza álom volt.

Pokoli nehéz volt a kezdet, de a csodaszép barátnője akkor is kitartott mellette, amikor barátok lakásában a földön kellett aludniuk. Csak később lett egy olcsó albérletük (Stephanie Japán fotózáson keresett pénzéből), amelyet nagy nehezen tudtak csak fizetni és nagy nehézségek árán varázsoltak otthonná, de az első három évben nem volt autójuk, ami egy lóverseny-trénernél szinte elképzelhetetlen. Sőt alkalmazottai sem voltak azokban az időkben.

Vagy a lószállítóban, vagy egy másik trénerrel utaztam” – mondta erről később.

Állandó lakhelye Rosehill lett, és egyik első lovát, Party Belle-t is Rosehill-be hozta, miközben abban az évben már nyeretlen-versenyben győzött Wyong-ban, egy évvel később pedig már három győzelemmel tért vissza a kancával.

Az igazi nagy felfutást egy telefonhívás jelentette számára. Az Ingham-testvérek (az ország legnagyobb tulajdonos-tenyésztői) Chris-hez fordultak, miután az egész vállalkozásukat felszámolták és 500 millió dollárét lovaik Sheik Mohammed Darley istállójába kerültek.

Azonban újra vásároltak pár lovat kedvtelésből és ezek trenírozására Christ kérték fel. Ez az esemény, és a család támogatása segített, hogy létrehozhassa saját istállóját, a Chris Waller Racing-et.

Első kiemelt győzelmét 2006-ban aratta az akkor négyéves Danehill apaságú ménnel, Magically-vel; első Group1-trófeája pedig 2008-ban született meg, mikor Triple Honour diadalmaskodott az augusztusi Doncaster Handicap-ben Sydney másik pályáján, Royal Randwick-ben. A herélt később nem tudta megismételni akkori teljesítményét, de további két sikert gyűjtött be Gr2-ben.

Holnap folytatjuk…

Képek: ABC, Daily Telegraph

2 thoughts on “Chris Waller a halhatatlanok között I.

Comments are closed.