Cambridgeshire Meeting

Már tegnap kezdetét vette a Cambridgeshire Meeting a lóversenyzés bölcsőjében.

Ma három Group verseny kerül a hétfutamos versenynap programjába, amelyeket az ITV4-en követhetünk figyelemmel.

Holnap azonban már két Juddmonte Farms által szponzorált királykategóriás megmérettetés a kártyákon, mindkettő a kétéveseket várja.

Előbb, 15:25-kor a kancák fókuszban az 1200 méteres  Cheveley Park Stakesben, ahol jó esély mutatkozik, hogy a trófea “otthon” marad, ugyanis a híres rózsaszín-zöld dresszben futó Sacred Bridge a favorit Ger Lyons istállójából. A saját tenyésztés négy futása után is veretlen, és minden alkalommal komolyabb formákat igazol, vagyis lovis szaknyelven “jön előre”,  így kíváncsian várjuk futását.  Ő látható a Racing Post képén.

16 órakor a mének versenyeznek ugyanezen a távon a Middle Park Stakesben. Itt, a szintén napok óta a címlapokról mosolygó Christophe Soumillon a favorit Perfect Powerrel. A belga természetesen nem a kétéves Fahey idomítás miatt szerepel sokat a  médiában, hanem azért, mert harmadik Arc győzelmére készül Tarnawa nyergében.

Mivel eddig csak a legalacsonyabb díjazású futamokban volt sikeres, így csak 16/1-hez adják a hírtelen mélyvízbe dobott  HMS Endeavour esetleges sikerét. A Coolmore szenzációs, War Front – Lady Eli származású ménjét Aidan O’Brien mellett mi is árgus szemekkel fogjuk kísérni.

Jó szórakozást a versenyekhez!

A világsajtót természetesen uralja Santa Barbara sajnálatos halálhíre, amelyet tegnap mi is megosztottunk facebook oldalunkon. A medencetörést szenvedő világklasszis állapotában szövődmények léptek fel, így nem tudták megmenteni az életét. Nyugodj békében!

A videón rövid pályafutása utolsó versenye: