Búcsúzunk – The Championships – Vol.2

Vajon mit érezhettek, érezhetnek akkor a lóversenyrajongók, amikor egy korszakalkotó versenyló az utolsó versenyére készül(t)?

Szándékosan nem írtam ide nevet, hiszen legendák egész sora köszönt el a zöld gyeptől, az elmúlt évtizedek során. Most milliókkal együtt mi is “ebben a cipőben járunk.”

És én sem morfondírozhatok sokat ezen a kérdésen, hiszen Winx búcsúztatása nem az én feladatom. Őt holnap, főszerkesztő-helyettesünk méltatja majd, már ha kellőképpen meg lehet ezt tenni, minden idők talán legjobb lova kapcsán. Nekem a The Championships második felvonásának küzdelmeit illene beharangoznom Önöknek, ami valljuk be nem kis feladat. Folyton folyvást Winx neve kerül elő ugyanis. De hagyjuk most Őt,

nézzük, ki jut eszünkbe elsőként a másik három összecsapás kapcsán.

Australian Oaks (2400 méter, $1,000,000) 6:25

Naná, hogy a címvédő tréner, Chris Waller. A királynője (Winx) és a királya (The Autumn Sun) lelépésével sem lesz hiány csillagokból az istállójában. Az egyik ilyen üdvöskéje, az új-zélandi tenyésztésű, Darren Weir-től “örökölt” Verry Elleegant, aki legutóbbi két (ennél rövidebb távra kiírt) versenyét megnyerte, igaz novemberben százzal hosszabbra csak 7. volt a Kennedy Oaks-ban. A ló papájáról, Zed-ről még soha nem is hallottunk.

Sydney Cup (3200 méter, $2,000,000) 7:50

Naná, hogy Charlie Appleby, aki most a TRC pontrendszere alapján a világ legjobb, legeredményesebb trénere, és aki a futam favoritját adja. A Dubaiban, februárban erre a távra futó és nyerő Dubhe személyében, aki tovább öregbítheti Dubawi amúgy sem alacsonyan szálló hírnevét. A zsokénak itt is fel van adva a lecke, mert 52 és fél kilóval kell majd kimázsálni Kerrin McEvoy-nak.

Coolmore Legacy Stakes (1600 méter, $1,000,000) 8:30

Naná, hogy Alizee, akit a nyitónap csalódásának választottunk, „a Doncasterben” elért 17. helye után. Alig hat nap pihenővel a lábaiban mégis ő a favorit a kancák mérföldes ütközetében. Pedig mellette további Gr1-bajnokok a mezőnyben, mint pl. Nakeeta Jane, Dixie Blossoms, Amphitrite vagy éppenséggel a tavalyi Oaks hősnő, Unforgotten. Ember legyen a talpán, aki itt dönteni tud. A kontrajátékosoknak mindenképpen ezt a futamot ajánljuk.

Queen Elizabeth Stakes (2000 méter, $4,000,000) 7:05

Naná, hogy Winx, de mivel róla nem írhatok, legyen a kitartás bajnoka, Happy Clapper. Aki 11. alkalommal próbálja meg a lehetetlent, azaz legyőzni a csodakancát. Azonban ő most csak a harmadik esélynek számít, mert ez előfogadások alapján a Ranvet Stakes ezüstérmesében, He’s Eminent-ben látják Winx egyetlen potenciális kihívóját. Lelkük rajta.

Az biztos, hogy nehéz szívvel, talán könnynek között fogjuk nézni ezt a 2000 métert. Hogy miért? Majd holnap Orsolya elmeséli. Tartsanak akkor is velünk!

Képek: Winx  official twitter