Búcsú Goodwoodtól

Véget ért az öt napos csoda. Véget ért a 2019-es Goodwood Festival.

A szervezők a legnagyobbat szóló patronokat már elsütötték az első három napon, de még véletlenül sem állíthatjuk, hogy nem szórakoztunk kiválóan a zárófelvonás eseményeit figyelve.

Szombaton a csodálatos kancának, Lillie Langtry-nak emléket állító Gr 2-es futamot nagyon meg szerette volna nyerni Aidan O’Brien. Nyilván fontos volt ez a Coolmore számára is, hiszen az ő tulajdonukban állt a kétezres évek első évtizedének végén remeklő kanca.

Hiába azonban három aspiráns (a hétből) a gépben, újra John Gosden foszlatta szét az ír reményeket, hiszen idomítottja Enbihaar (Redoute’s Choice) fénysebességre kapcsolt a finisben, így a többiek igen hamar csak a hátsóját látták.

Nem csak ez fájt azonban a Coolmore-nak, hanem, hogy az

öt nap, 35 versenyéből egyetlen egyet sem tudtak megnyerni.

Annál boldogabb volt Hamdan Al Maktoum, aki nem csak Enbihaar tulajdonosa, hanem a fél órával később szinte ugyanolyan demoralizáló győzelmet arató Khaadem-é is. A sejk mellett Jim Crowley is duplázott alig 35 perc alatt. Ők láthatóak a 2. képen, az elsőn pedig Enbihaar.

Csodálatos öt napon vagyunk túl megannyi élménnyel gazdagodva. A zsokék bajnoka (először) P J McDonald (négy győzelem) lett, hiszen hiába a “kétnapos Dettori káprázat“, az öt nap során PJ több győzelmet aratott. A mestereknél nem kérdés, hogy (tizenharmadjára!) Mark Johnston lett a király (6), aki az összes szakmai résztvevő közül az egyetlen, aki minden nap ünnepelhetett győzelmet.

Goodwood ezzel búcsúzik, jövő szombaton Ascotra figyelünk majd, amikor is a hagyományos zsokébajnokságot, a Shergar Cup-ot rendezik a királyi gyepen. Akkor is számítunk megtisztelő figyelmükre.

Kép: Sporting Life, Racing Post twitter