Breeders’ Cup – péntek

Nézzük, mi történt az utánpótlás napján!

Tegnap este kezdetét vette a Tenyésztők Kupájának 2021-es felvonása. Az egész eseményről majd hétfőn olvashatnak egy összefoglaló cikket nagyobb terjedelemben, ettől függetlenül most azért vessünk egy pillantást a Future Stars Day legfontosabb momentumaira.

Az első négy összecsapás gyakorlatilag forgatókönyv szerint zajlott. Megörvendeztetett minket a két szoros befutó a Juvenile Turf Sprint-en és a Juvenile Fillies Turf-ön, míg Juvenile Fillies-ben Echo Zulu (Gun Runner) megsemmisítő vereséget mért ellenfeleire 5 1/4 hosszas sikerével.

A főfutam, a BC Juvenile Corniche sikerét hozta a legendás Mike Smith – Bob Baffert páros affektálásával, ezzel Quality Road fia három futásból továbbra is veretlen és jó eséllyel pályázik az Év Kétévese címre.

A dráma aztán a végére maradt: a Juvenile Turf előtt Albahr felágaskodott a startgépben. Szerencsére Frankie Dettori azonnal le tudott szállni és a ló se szenvedett komoly sérüléseket, de hosszú perceket csúszott a start, valamint Appleby másik aspiránsát, a történetesen favorit Modern Gamest is kihúzták a versenyből.

Dubawi fia végül mégis elindult, ráadásul William Buickkel a nyeregben el is hozta a győzelmet, ami nem kis felháborodást váltott ki a közönség soraiban. Bevalljuk, meg tudjuk érteni, hiszen nem gyakran fordul elő, hogy épp a favoritra ne lehessen fogadni – különösen egy világszintű versenyen. A fogadóirodák rebesgetik, hogy az eredményt a nyerő nélkül veszik figyelembe, de van olyan is, aki közölte, két tétosztalékot fog fizetni, viszont végeredmény ide vagy oda, biztosan sokáig emlegetjük még az esetet.

Ez volt a kétévesek napja – ma pedig következik minden más, élen a Turf-fel és a Classic-kel.

Nyitókép: Racing Post

One thought on “Breeders’ Cup – péntek

Comments are closed.