Az utolsó nem sikerült – 7.

Vélhetően a kapzsiság és az emberi butaság vezetett egy veretlen bajnok bukásához…

Majestic Prince (szül: 1966, Raise a Native-Gay Hostess)

Csak az az egy hiányzott! Majestic Prince-re igazán büszke lehet Frank M. McMahon tulajdonos, de a cikket végigolvasva a gazda nem lesz a legszimpatikusabb Önöknek. Pályafutása kis híján hibátlan lett. 10: 9–1–0. Őt is csak a “Belmont temette el”, de miért és hogyan?

A Kentucky Derby 47 év után ünnepelhetett veretlen bajnokot, sőt trénere, Johnny Longden máig az egyetlen ember a történelemben, aki a derbyt megnyerte zsokéként és trénerként is. A média nagyon felfújta a Preakness-t, mert a Majestic Prince alig nyakhosszal nyerte a derbyt Arts and Letters előtt, aki szintén jó eséllyel indult a Preakness-ben. Ott fejhosszal győzött “The Prince” – ahogyan a média nevezte, ráadásul a verseny másnapjának reggelén Longden ínsérülést jelzett a médiának.

A mén tulajdonosa azt nyilatkozta a telivér őszig biztosan pihenőt kap, de vélhetően a médianyomásnak engedve elindította a Belmontban, ahol az első veretlen lóként állt starthoz, azonban 5 1/2 hosszal kapott ki, a már kétszer legyőzött Arts and Letters-től. Nem szabadott volna futnia. Soha többé nem versenyzett. 33 Stakes nyerőt adott és fia, Coastal révén azért “meglett” a Belmont. 1988-ban választották a  hírességek csarnokába.  A Belmont nyerője: Arts and Letters.

képforrás: postcardy.blogspot.com, szerző: Szabó Enikő