Az utolsó nem sikerült – 17.

Hány ló visszavonulását ünneplik nagyszabású party-val? Az övét igen.

Funny Cide (szül: 2000, Distorted Humor – Belle’s Good Cide) Már kétévesen bontogatta szárnyait, majd a tizedik legjobb idővel nyerte a Kentucky Derbyt. Mivel Funny Cide indult a Preakness-ben, így nem nagyon akaróztak oda lovakat íratni, és “Pimlico Stakes Coordinator”, David Rollinson feladatául kapta, hogy toborozzon még lovakat a versenybe. Később aztán ferde szemmel néztek rá a tulajdonosok, ugyanis Funny Cide 9 és 3/4 hosszal intézte el ellenfeleit, bámulatos 1:55:61-es lefutási időben.

Egyszerűen nem találtam a mezőnyben a saját lovamat, így Funny Cide-ot figyeltem. Lenyűgöző volt” – mondta az 5. helyen célba érő Senor Swinger trénere, Bob Baffert.

Önök is kitalálhatták már: ez a kiváló ló túl gyors volt a 2400 méterhez és 3. helyen ért célba a Belmontban, így oda a Triple Crown. 2007-ben vonult vissza a versenyzéstől és népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy a NYRA (the New York Racing Association) egy “Funny Cide Retirement Party”- t tartott tiszteletére Saratoga pályáján, azév augusztus 10-én. A Belmont nyerője: Empire Maker.

Kép: newepisodetraining.com, szerző: Szabó Enikő