Az első komoly próbatétel

Itt az első nagy próbatétel a Hammersberg család lova számára: következik egy komolyabb erőfelmérő, a hároméves és idősebb lovak számára nyitva álló, 1400 méteres, Group 3-as Prix Du Palais-Royal  ParisLongchampból.

Tour To Paris (108 RPR) ugyan káprázatos stílusban szórta el ellenfeleit legutóbb ugyanezen a pályán, de ez most érezhetően erősebb mezőny.

9 induló, 7 francia és 1 angol ellenfél.

Köztük világsztár futtatók, mint pl. a Wertheimer testvérek, vagy a világbajnok labdarúgó, Antoine Griezmann.

A háromévesek 54, az idősebbek 59 kilós kirótt teherrel futnak, és erre jönnek rá a büntetések, valamint ebből le az engedmények.

Írás a mai Jour de Galop-ban. A trénerasszony szerint Tour jól mozog, erősödött és készen áll a szint lépésre.

A versenyt az előzetes esélyek alapján kizárólag a második helyért futják majd, mert Freddy Head indulónak adta a címvédőt és a tavalyi Prix Maurice de Gheest győztesét, POLYDREAM-et, aki toronymagas klasszis (119 Racing Post Rate) szerepet tölt be ebben a mezőnyben. Utána hiába maradt le két Gr1-es futamban is, ezt a mezőnyt sétálva kell vernie a kancának.

Nézzük a többieket. A világsztár focista lova, TORNIBUSH (RP 109) szeptemberben ezen a pályán, erre a távra Gr3 nyerő, idei debütálásán Gr2-ben negyedik.

Tour trénerének, Pia Brand trénerasszonynak másik lova FAS (113) Meydanból szemlesütve távozott (11 és 13.) és a 2018-as szezonja is abszolút feledhető. A 2017. április formáját kellene megtalálnia, amikor 1200-ra győzött Chantilly-ban, Gr3-ban.

Az egyetlen angol aspiráns HEY GAMAN (116) egy leicesteri Listed győzelemmel a lábaiban érkezik a csatorna túlpartjáról. KING MALPIC (108) ráduplázott. La Teste de Buch-ban, azaz egy jóval kisebb pályán, sokkal szerényebb futamokban aratta idei sikereit, de tavaly júliusban Gr3-ban volt második is 1200-ra. MARIANAFOOT (102) fenntartaná október óta nyúló győzelmi sorozatát, SPINNING MEMORIES (104) utolsó két versenyét két különböző párizsi pályán megnyerte, mindkettőt erre a távra. A szinte mezítláb (54 kg) futó hároméves kanca, URWALD (102) meglepetést okozhat, hiszen idén már két verseny van a lábaiban és legutóbb Listedben győzött.

Tour To Paris és King Malpic kivételével a csapatban mindenki Group és Listed nyerő.

Véleményünk szerint Tour-nak ez a verseny nem megoldhatatlan feladat. Szerintünk győzni nem tud – vagy csak nagy javulással tud – , de a trénerasszony látja jelen állapotát, és amennyiben jól fut, az annál nagyobbat fog szólni. Egy utolsó adalék: tavaly ezt a versenyt Polydream 1:21,85-ben nyerte, míg Tour ugyanezt a távot, ugyanezen a pályán legutóbb 1:19,85-ben teljesítette, azaz a dobogó talán nem elérhetetlen. Legyünk kicsit optimisták és várjuk őt – legalább – a dobogóra!

Hajrá! Lovasa ismételten Gregory Benoist lesz. Start csütörtökön 17:55-kor!

Reméljük tetszett a beharangozás. Kérjük a jelszót ne adjátok meg senkinek! Ezek az írások addig készülnek Nektek, amíg az első visszajelzést nem kapjuk meg arra vonatkozólag, hogy olyas valaki is olvasta, akinek nem szántuk.

Kép: Mérges Enikő