Az ausztrál négyes

Ahogyan azt facebook oldalukon már láthatták, a hétvégén Ausztrália és az USA kért figyelmet 4-4 Gr1-es összecsapással.

Az amerikai partikkal holnap jelentkezik Papp Virág kolléganőm, így nekem az ötödik földrész csatározásai jutottak.

Mivel egyet rendeztek Sydney-ben, így talán érdemes ezzel kezdeni.

A 2000 méteres, egymillió dollárral dotált Spring Champion Stakesben favoritbotlást láthattunk Royal Randwicken. Gai Waterhouse és Adrian Bott idomítottja, Never Been Kissed kiválóan futott ugyan, de Profondo (Deep Impact) erősebb volt a finisben, így ő szerezte meg az 580 ezer dolláros első díjat gazdájának. Nem sűrűn tudósíthatunk Ausztráliából Deep Impact ivadék sikeréről, így ez a győzelem meglehetősen örömteli.

A győzelem persze nem meglepetés, hiszen a csikót nem kevesebb, mint 1,9 millió dollárért ütötték le anno, és nem véletlenül futott olasz színekre utaló dresszben, hiszen tulajdonosa Ottavio Galletta.

Azt hiszem, most elmegy a karámba.” – mondta a győztes mester, Richard Litt. “Ősszel nagy támadásunk lesz. Elképesztő versenyek várnak rá és ez nagyon izgalmas számunkra.

A másik három összecsapás Melbourne-nek, pontosabban Caulfield-nek jutott.

A csodálatos Might And Power-nek emléket állító Gr1-es, 2000 méteres futamban az ötéves szuperkanca Probabeel (Savabeel) olyan győzelmet aratott, hogy azt csak a modern technika tudta elkönyvelni. A szintén ötéves herélt Nonconformist méltó ellenfélnek bizonyult, de Jamie Richards idomítottja szabad szemmel nem látható különbséggel ért elsőként a célba.

Évről évre hatalmas érdeklődés előzi meg a Caulfield Guineas futamát és ez idén sem volt másként. A Godolphin szuperlova, Anamoe (Street Boss) fél hosszal verte a Newgate Bloodstock duóját, azaz Captivant és Artorius kettősét. Ez volt Damien Oliver 123. Gr1-es kupája. Ők a nyitóképen. A csapat gondban, mert a Cox Plate-re kellene találni egy zsokét, aki a számára kirótt 49,5 kilós teherrel tudna lovagolni.

Nevéhez illő szenzációs győzelmet aratott, I’m Thunderstruck  abban a mérföldes Toorak Handicapban, amely a kétévesek számára is nyitott, de az idei mezőnyben nem volt csikó a startgépben.

Legutóbb a Sir Rupert Clark-ban nem jött ki a lépés, de most minden klappolt, így a Melbourne Cup-győztes zsoké, Jye Mcneil újabb Gr1-es trófeát szerzett. A Shocking ivadékra nem kisebb feladat vár, mint a 7,5 millió dolláros Golden Eagle (1500 méteren), október 30-án.

Nagyon izgatottak vagyunk. Remélhetőleg kellőképpen kipiheni magát és három hét múlva utazhatunk Sydney-be.” – mondta Michael Kent Jr. társtréner.

Naná, hogy mi is tudósítunk majd a versenyről.

Kép: Racing Victoria Twitter

One thought on “Az ausztrál négyes

Comments are closed.