Az angoloknál is mesés szombat

Minden idők leggyorsabb Oaks-án túl vagyunk, de mielőtt éjjel ismét Kentuckyra fordíthatnánk minden figyelmünket, délután szenteljünk kicsinyke időt legalább két angol futam megnézésére.

Enable ugyan csak Gr3-as futamban indul most, de minden olvasónk előtt ismert: cél a harmadik Arc trófea, így az eredmény a felkészítő csapat számára teljesen másodlagos. Ne feledjük: két éve már jó ómen volt a September Stakes (Gr3, 2400 m) megnyerése. Ha valaki nem tudná: a versenyt All-Weather borításon futják Kemptonban, 15:35-kor.

A királynői vizitálás mellett a Sprint Cup (Gr1, 1200 m) a szombat legfőbb érdekessége. Mivel a világ legjobb sprintere, Battaash távol marad, egy hatalmas csatára van kilátás, leginkább a nyitóképen látható Dream of Dreams, Hello Youmzain és Lope Y Fernandez között, de Art Power vagy a szépséges Golden Horde is figyelmet érdemel. Start 16:25-kor Haydock Parkban.

A hétvége természetesen a Kentucky Derby weekendről szól, de talán sikerült felhívnunk a figyelmet arra, hogy a szombat délután az angol program is tartogat számunkra csemegéket, sőt tanulnivalót is.

Több olvasónk adott hangot felháborodásának ugyanis, hogy a túl későre tett 98. Magyar Derbyt már nem adta a Sport Televízió, így lemaradtak róla. Nos, a kemptoni versenynapon Enable a 3. futamban indul, azaz hiába fut a világ talán legismertebb lova egy szerényebb programban, mégsem tették a nap végére a szervezők a színre lépését, sőt a Gr1-es futam is a negyedik Haydock Parkban.  Tanuljunk az angoloktól!

Kép: The Times twitter