Arc esélyek 2021

Mivel az egekig favorizált Snowfall váratlan verséget szenvedett Párizsban érdemes rápillantani, hogy miként is állnak a fogadási esélyek Európa legfontosabb hosszútávú verseny előtt másfél héttel.

Prix de l’Arc de Triomphe kedvenceinek listáját, így a másik kanca, Tarnawa vezeti, akinek igazán megadta a kellő időt a pihenésre amerikai győzelme után mestere az Ír varázsló, Dermot Weld.

Augusztusban láthattuk először, amikor majd hat hosszal győzött ezen a távon (2400 méter) egy Gr3-as futamban hazájában, Írországban, utána pedig az Irish Championban közel egy hosszal második St Mark’s Basilica mögött.

Mivel legyőzője vélhetően nem lesz ott  a mezőnyben ezért Ő a favorit. Igaz meglehetősen szűken, hiszen “a bomba” Adayar, aki begyűjtötte a “Derby-King George” duplát, vélhetően csak azért második sansz, mert a hátsó lábán egy fertőzést elszenvedő mén kihagyni kényszerült a párizsi felkészítőt. Ennek ellenére nálunk ő a favorit.

Egyformán 6/1-hez odds áll Audarya, Hurricane Lane és Snowfall neve mellett. Előbbi őszi, Breeders’ Cup győzelme óta nyeretlen, bár mindig döntős, a Godolphin másik szuperménje, káprázatos szezont produkál, hiszen az Ír Derby-Grand Prix de Paris-St Leger trófeáit is Maktoum sejknek “ajándékozta”. Micsoda kellemes helyzetben van a Godolphin, hogy két ekkora klasszist tud nevezni Párizsba.

Snowfall-t abszolút nem írnánk le. A Vermeille-ben a Racing Post bírái szerint sokat rontott (123-ról 114-re), de egy kisiklás még belefér, hiszen nem a főpróbán kell jól muzsikálni.

Az idei mezőny erősségét jól jelzi, hogy a világutazó Mishriff, Teona és Love nem számít komoly esélynek.

Nem szabad és nem lehet esélylatolgató cikket írni japán telivér említés enélkül. Most a hatéves kanca, Chrono Genesis a felkelő nap országának nagykövete, akit e sorok írásakor 12/1-hez jegyeznek. No és persze ne feledkezzünk meg a Prix Foyt nyerő Deep Bond-ról sem.

A 100. futamra 2021. október 3-án kerül sor. Alig várjuk.

Kép: Paulic Report

One thought on “Arc esélyek 2021

Comments are closed.