Alakulnak a mezőnyök

Az idei esztendőben, november ötödikén és hatodikán a kaliforniai Del Mar ad otthont a Telivér Világbajnokságnak, ahová jópár európai aspiráns van nevezve, és akik remélhetőleg jól is fognak szerepelni.

Most azokból a nevekből csemegézünk, akik a “Win and You”re In” futamok megnyerésével kvalifikálódtak Kaliforniába.

A Classicban (2000 m, homok) ott lesz Cafe Pharoah is japán színekben. Mellette a még mindig Kentucky Derby bajnokának tekinthető Medina Spirit és a világutazó Mishriff szereplése érdekes. (2008 óta vár Európa erre a trófeára.)

A Turf-ben (2400 m, gyep) láthatjuk az Arc bajnokát Torquator Tasso-t, az ott negyedik Adayart (akivel a többi nagy sztárhoz hasonlóan az ascoti Champions Day is tervben van előtte), az ott hetedik Chrono Genesist (Japánból) valamint Aidan O’Brien a Párizsban nem futó duóját, nevezetesen St Mark’s Basilica-t és Love-ot is. Mellettük a Godolphinos Yibir képviseli még az öreg földrészt.

A Mile-ban (1600 m, gyep) a tervek szerint lesz dél-afrikai és chilei telivér is a startgépben, míg Európát az egy éve veretlen Palace Pier képviseli. (Mind a Turfben, mind a Mile-ban európai győzelemnek tapsolhattunk 2020-ban!) Palace Pier-re egy pokoli kemény ütközet vár szombaton, a veretlen Baaeed valamint Alcohol Free, Benbatl, Mother Earth és a többiek ellenében a Queen Elizabeth II. Stakesben, a Bajnokok Napján.

A 2008 óta programon lévő Turf Sprintet (1000 m, gyep) viszont még nem nyerte európai telivér, de most ketten is próbálkoznak. Romantic Proposal és A Case of You mindketten ír tréningből, Edward Lynam és Adrian McGuinness istállójából.

A Juvenile Turfben (1600 m, gyep – utoljára 2018-ban nyertük) a még veretlen Wootton Bassett ivadék Atomic Jones lesz a képviselőnk. Reméljük nem szakad meg kiváló sorozata.

Az argentin, dél afrikai, amerikai lovak mellett a Filly & Mare Turf-ben (2200 méter, gyep – 2019-ben és 20-ban is európai idomítás nyerte) láthatjuk a Prix de l’Opera győztesét Rougirt Franciaországból, valamint Snowfall és No Speak Alexander kettősét Írországból.

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy ütős csapat szeli át az óceánt. Hogy miként szerepelnek majd Kaliforniában az amerikai elit ellen ez még kérdéses.

Kép: @geegeez_uk Twitter