A kancák napja lesz?

Szombaton futják ugyan a Coolmore Classic futamát, de az ausztrál szaksajtó már All-Star Mile lázban ég.

Totálisan uralja a médiát az ötmillió dolláros, „beszavazásos” futam, amelybe a rajongók juttathatták be kedvenceiket. (idén Moonee Valley, Gr1, 1600 m)

A szavazás sorrend je így alakult:

A komplett csapat pedig így fest.

Láthatják, hogy a mezőny hemzseg a sztároktól, de mi mégis a négyéves kanca, Still A Star futását várjuk, aki emberemlékezet óta nem kapott ki (mérlege 13:8-5-0), de értelemszerűen nem ilyen ellenfeleket vert eddig. Szintén egy kevésbé ismert aspiráns The Harrovian, aki hat versenyben győzött zsinórban, majd legutóbb ötödikként végzett Gr3-ban, 1400-ra. Róla szintén elmondható, hogy más kávéházba érkezett. Start: 6:40-kor!

Rosehill Racecourse viszont Gr1-es összecsapással várja a nagyérdeműt. Az 1500 méteres Coolmore Classic (Gr1, 1600 m, 600 e AUD) kizárólag a hároméves és idősebb kancák számára áll nyitva, de annyi klasszis van belőlük az ötödik kontinensen, hogy minden évben parázs csatára van kilátás. Idén is.

Forbidden Love-ról esik a legtöbb szó, a Surround Stakes briliáns győzteséről, aki komoly kihívás elé állítja lovasát, Nash Rawillert, akinek 54,5 kilóra kell koplalnia. Legutóbb 2018-ban, Hong Kongban lovagolt ilyen alacsony súlyt. Mostanság 55,5 kiló, de természetesen örömmel hozza meg ezt az áldozatot.

A hároméves kanca sikere esetén 2009 után az első lehet, aki az idősebbeket legyőzi itt. Akkor ez Typhoon Tracynek sikerült. Start: 6:15-kor!

Kíváncsian várjuk a futamokat!

Kép: racingandsports.com