A huszadikért

Igazából nincs is már igazán szükség arra, hogy Winx futásait az Önök figyelmébe ajánljuk, hiszen a csodakanca már idehaza is komoly rajongótáborral rendelkezik.

Azonban a legjobb versenyét illik mindig beharangozni egy szakportálon, azaz nem úszhatjuk meg azt, hogy elmondjuk: szombat reggel ismét Winx-szel ébredhetünk.

Pokoli nehéz dolgunk van viszont a róla szóló cikkek írásakor, hiszen bármennyire is szeretnénk kerülni a kliséket, Street Cry lánya minden egyes futással újabb történelmi rekordot ad át a múltnak. Most éppen arra készül, hogy zsinórban elért 27. győzelmével a 20. Gr1-es sikerét szerezze meg.

Igyekszünk tartózkodni a jelzőktől, mert már valóban nem tudunk újat mondani vele kapcsolatban. Pár hete tettük ki facebook oldalunkra azt a képet, amin csak Winx hátsója látszik és írtuk mellé: már 62 Gr1-es bajnok láthatta ezt a „képet”. Elképesztő számadat.

Soron következő feladata a Colgate Optic White Stakes (Randwick, 1600 m) lesz, amelyre a  királynőn kívül 21 lovat neveztek előzetesen, amire az utolsó törlés után nyolc – 7 rivális és Winx –  maradt. Természetesen ez egy felkészítő futás lesz számára, ahogy a három héttel későbbi Turnbull Stakes (Felemington) is, hiszen ki ne tudná: a nagy fellépés majd a COX Plate-ben vár rá október 27-én.

Most azt mondanám, hogy valóban a Turnbull-ra megyünk, de egyelőre koncentráljunk erre a feladatra. A Caulfield Stakes lehet egy B-terv, de most minden klappol. A kanca remekül néz ki, így optimista vagyok” – mondta Chris Waller.

Hogy valóban így van-e arról Önök is meggyőződhetnek szombat reggel 7 óra 10 perckor.

Kép: Australian Turf Club twitter