Mérföld Deauville-ban

Következik a sokunk számára kimondhatatlan Prix Du Haras De Fresnay-Le-Buffard Jacques Le Marois, amely mind az öt földrészt ide számítva az egyik legerősebb, legjelentősebb mérföldes összecsapásnak számít a sportágban.

Ha Önök a BC Mile, a Queen Anne vagy a HK Mile kapcsán azt gondolnák, hogy túloz a szerkesztő akkor tévednek, ugyanis az egyszerűen csak Jacques Le Marois-nak hívott verseny, éveken át magasabb nemzetközi minősítéssel bírt, mint a franciák ékköve, az Arc, azaz magasabbra értékelt telivérek futottak benne, mint az őszi csúcsban. 2018-ban ez már nem volt így, de ha valaki rápillant a korábbi nyerők listájára, az vélhetőn nem győzi kapkodni a fejét és vasárnap délutánra biztosan nem csinál egyéb programot. Vagy legalábbis kijön a vízből két perc erejéig.

A hét elején a mezőny még tele volt O’Brien idomításokkal, de szerdán az ír fenomén az összes pallérozottját visszaléptette,  ennek ellenére csalatkoznunk nem kell, hiszen elég csak a Godolphin különleges, Galileo apaságú lovát, Line of Duty-t említeni, aki idén ugyan még a cél közelében sem járt, de mindkétszer ennél jóval hosszabbra futott, így most visszatér arra a distance-ra amelyen tavaly ősszel Breeders’ Cup futamot nyert. Ez a pillanat látszik a nyitóképen.

With You, az idén mindig döntős Study of Man és a Coronation Stakes hőse, Watch Me lehetnek a legkomolyabb kihívói. Parádés végkifejletre számítunk.

Start: vasárnap 16:25 – kor.