41. Turf-gála

Kis képgalériánk a pozsonyi lóversenyünnepről.

Ugyan szlovák tréningben áll, de lefotóztuk a korábbi magyar klasszis Quississana lányát, Quissi Queen-t.

Ötödik lett a nap nyitófutamában, amit a szürke Gentleman Jack (Fairlypi) nyert meg Línekkel.

A 28. Cena Arvy-ban 4 magyar kancáért szoríthattunk, ráadásul a programfüzetben pont egymás után következtek .

A futam elhozta a Kánaánt számunkra, mert kettős magyar győzelem született, vagy hogy szebben mondjuk: az első négyben három magyar idomítás ért célba. Enaaya viszont utolsó.

Stanislav Georgievnek és Golden Sea-nek szólt a taps.

A 36. Cena Scottish Rifla-ban, az “Álmodós” Medyna-nak drukkolhattunk, de neki nem ez lett a legjobb versenye. 10., egyben utolsó helyen ért célba. A nyerő a Kentucky Dynamite apaságú Wireless.

36. Cena Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, avagy a 36. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium díjában a korábbi évek sikerei után idén mindösszesen egy indulónk volt, de Morita Menantie sajnos szintén utolsó helyen ért célba “Stanival”.

A képen a győztes, a négyéves francia tenyésztésű Beau Massagot, akinek mestere a tegnapi nap hőse, a három nagydíjat nyerő Václav Luka, aki ráadásul “Alagi Díj ezüstöt” szerzett Államfővel szombaton, a Kincsem Parkban.

Már csak a Nagydíj volt hátra, azaz a Veľká cena Slovenska, amelyben három magyar spiráns indult, de csak a 9., 10. és utolsó helyezés jutott a Wasmy (9.), Köln (10.), Contesse (13.) triónak. Kovács Sanyiék mosolygós képe Michael Abíkkal még a jártatóban készült.

A kettős győzelem ellenére sem zárt igazán jó napot a magyar küldöttség, hiszen a 10, színeinkben induló  telivér közül a kancafutam három pénzdíjasa mellett a másik 7 aspiráns nem tudott labdába rúgni, sőt négy közülük utolsó lett. De ez a régió legnagyobb lóversenyünnepe, seregszemléje, ahol valóban a térség legjobb lovai voltak jelen. A mezőnyök erősségét jól mutatja,  a szürke kanca, Zoriana esete, aki tavaly ugyanitt ünnepelt hős volt, hiszen megnyerte a 35. Veľká cena Slovenska azaz Szlovákia Nagydíját és most címvédőként ebben a futamban 12., utolsó előtti. Teljes eredménysor itt.

A nyolc futam számai:

  • 3 cseh, 4 szlovák, 1 magyar győzelem.
  • Línek zsokéként négy nyerés, ebből három saját trenírozottjával (extraklasszis teljesítmény!)
  • A nap hőse mégis a 3 nagydíjat nyerő Václav Luka és mindháromszor David Liska volt a lovasa.

Lesz jobb! Hajrá Magyarok!

Kérjük a jelszót ne adjátok meg senkinek! Ezek az írások addig készülnek Nektek, amíg az első visszajelzést nem kapjuk meg arra vonatkozólag, hogy olyas valaki is olvasta, akinek nem szántuk.

Összes kép: Racing Portal