Most az írek

Az elmúlt években kialakult trend folytatódni látszik.

A kétezres években nem ritkán fordult elő az, hogy a franciák otthon tartották a nagydíjaik legtöbbjét. Mára ez nincs így. Az elmúlt években főleg a brit invázió sokszor igencsak gazdag zsákmánnyal térhet vissza a szigetországba. Most pedig az írekhez került a trófea, mert Romanised (Holy Roman Emperor) újabb Group 1-es serleget „ajándékozott” Ken Condon tréner csapatának.

A 2018-as ír 2000 Guines győztese ugyan nem kényeztette el tulajdonosát és az istállószemélyzetet, mert a klasszikus győzelem után kisebb lejtmenetbe kapcsolt. Csalódás-csalódás után, csak három héttel ezelőtt talált vissza a győzelmi ösvényre, amikor is Curraghban Gr2-ben elsőként vágtatott át a célon.  Deauville-ban, azonban most minden klappolt, és a tavalyi ötödik helyezés után most ő a nyerő a Prix Du Haras De Fresnay-Le-Buffard Jacques-Le-Marois-ban.

A tulajdonos, Robert NG versenymenedzsere, Rupert Pritchard-Gordon így nyilatkozott:

Tavaly idejöttünk, de egy kivételes kancával találkoztunk (Alpha Centauri –a szerk.). Ettől függetlenül mi is érzékeltük, hogy nem tudott a Guineas-ben látott formájának közelébe kerülni, de ebben az évben sokat jött előre. Ken és csapata nagyszerű munkát végeztek. Tudta, hogy most jobb a ló mint korábban.”

A boldog mester a Prix de la Foret vagy a Breeders’ Cup Mile futamában gondolkodik tovább.

Vasárnap újabb két Group 1-es futam a festői Deauville-ban.

Kép: Sporting Life