Még egy kiváló kanca

Míg vasárnap az egész lóversenyvilág Enable lábai elé borult, Deauville-ban egy újabb szuperkanca lépett szintet és került a legszűkebb elitbe.

Laurens ugyanis játszi könnyedséggel hozta el a Prix Rothschild (Gr1, 1600 m, csak kancák) trófeáját márpedig ez immár a hatodik Gr1-es sikerét jelenti a négyéves kancának.

A gallok az ő győzelmei után talán kevésbé bánkódnak, hiszen Karl Burke kiválósága angol földre csente ugyan a kupát,  de a papája nem más, mint  a vezető francia apamén, Siyouni.

With You félhosszas második helyezése egész biztosan csalóka, hiszen Deauville új (de kétségtelenül nagyon fáradó) királynőjével a végén spórolt kicsit PJ McDonald zsoké. Be kell vallani: csúcskategóriában ritkán látni ennyire könnyű győzelmet. Nézzék csak:

A Prix de Diane tavalyi királynője ezzel immár három országban Gr 1-es nyerő, így nem csoda, hogy Karl Burke meglehetősen elégedetten értékelt:

„Szerencsére sem a tulajdonos, John Dance, sem jómagam nem keseredtünk el a Queen Anne hatodik helyezés után. Láttuk, hogy a kanca jobban dolgozik, mint tavasszal. Nem sok hiányzott a Lockinge-ban, így bizalommal voltunk irányába. Kapott egy hét extra pihenőt, így most meghálálta a bizalmat. Sok-sok tervünk van vele, de nem szeretnénk túlterhelni. Szóba jöhet a Prix Jean Romanet három hét múlva, vagy az a két verseny amelyben ő a címvédő, azaz a Matron és Sun Chariot Stakes, de a Breeders’ Cup is a radaron van még.” – mondta a boldog mester.

Elégedetten értékelte With You formáját Freddy Head is, aki szerint szinte egész biztosan a Prix Jean Romanet-ben folytatja idomítottja, azaz ott máris összejöhet a visszavágó.

Kíváncsian várjuk. Hát még a kedden kezdődő Glorious Goodwood-ot. Éljen a lóverseny!

Kép: Racing Post

One thought on “Még egy kiváló kanca

Comments are closed.