Ascot királynője

Igazán ünnepire sikeredett a Shergar Cup 2019-es kiadása.

Csodálatos szombat délutáni élményeket ajándékozott azon lóversenybarátoknak, akik akár a vízparton, akár egy hűvös szobában az ascoti vetélkedést választották szórakozásul.

A csapatok előbb ragyogó napsütés közepette kezdték, majd szakadó esőben folytatták a küzdelmeket.

A rangos kupát a világválogatott nyerte meg, minekután a hat futamból kétszer is győztek és két (sok pontot érő) második helyezést is szereztek. A mindössze 23 esztendős Vincent Ho élete legnagyobb élményének nevezte az ascoti lovaglást, de valószínűleg a többiek sem gondolták másként. (A  cseh Filip Minarik például élete első startjára rögtön győzött a királyi gyepen.)

A hölgyek nem tudtak tehát címet védeni, de kapitányuk mennybe ment. Ascot királynője, Hayley Turner nem engedte át senkinek a Silver Saddle-t és 2018 után ismételten ő lett a bajnokság legeredményesebb lovasa.  Élmény volt nézni. Két győzelmet aratott és egyszer második helyen ért célba.

Hayley sikerekkel, sérülésekkel és eltiltással is megspékelt karrierje újabb csúcspontjához érkezett. Gratulálunk a mindig mosolygó zsokénak!

Sokszor leírtuk: imádjuk a zsokévetélkedéseket legyen az Hong Kongban vagy Ascotban, és elnézve a mai látogatószámot, talán sokan mások is hasonlóan vélekednek erről. Sok ilyet még!

Képek: Sporting Life, Ascot Racecourse twitter